Monday, April 12, 2010

F.I.A. a cazut la pace cu Briatore shi Symonds

Cei doi fusesera suspendatzi anul trecut (Briatore pe viatza shi Symonds pentru 5 ani), dupa ce pilotul Nelson Piquet jr. a dezvaluit ca la Marele Premiu din Singapore desfashurat in 2008, a primit instructziuni sa intre cu mashina Renault in zidul de protectzie, provocind deliberat un accident in timpul cursei, pentru a facilita victoria colegului sau de echipa, Fernando Alonso.

Ulterior Briatore a facut recurs la Inalta Curte de Apel de la Paris, intorcind decizia Federatziei Internatzionale. Concret, italianul reushise sa obtzina o anulare a deciziei initziale, pe motivul ca unii dintre martori fusesera audiatzi numai de comisia care il suspendase, nu shi de aparatorii sai. Hotarirea a fost atacata in instantza de avocatzii F.I.A., aceshtia depunind pe 5 ianuarie 2010 actele prin care incercau sa explice modul de functzionare al comisiilor de disciplina in automobilismul internatzional, cerind ca Briatore shi Symonds sa ramina suspendatzi.

Insa in cursul zilei de ieri intreaga disputa a luat o turnura neashteptata, F.I.A. retragindu-shi apelul shi diminuind suspendarile celor doi. Termenii intzelegerii au inclus ca Briatore shi Symonds sa-shi recunoasca implicarea shi responsabilitatea in provocarea deliberata a accidentului din Singapore.
" Each of them recognising his share of responsibility for the deliberate crash involving the driver Nelson Piquet Junior at the 2008 Grand Prix of Singapore, as "Team Principal" of Renault F1 where Mr Flavio Briatore is concerned, they have expressed their regrets and presented their apologies to the FIA. "
Astfel cei doi vor putea reveni in competitziile de automobilism, poate chiar Formula 1, incepind cu sezonul 2012, putind fi angajatzi in orice structura a F.I.A. din 2013. Se shtie ca singurul care lansase ideea readucerii lui Briatore in Formula 1 a fost Bernie Ecclestone, preshedinte executiv al FOA (Formula One Administration), care shi-ar dori o colaborare cu exoticul italian.

Personal nu cred ca cei doi mai pot fi angajatzi in automobilism (indiferent la ce nivel) dupa ce au conspirat, dindu-i ordin unui pilot aflat sub presiunea de a-shi pierde contractul, sa provoace un accident deliberat.

In conditziile in care cei doi shi-au recunoscut partea de vina shi shi-au cerut scuze pentru cele intimplate, este interesant de vazut cum va reactziona familia Piquet, despre care Briatore spusese in prima instantza: "Acuzatziile lui Nelsinho Piquet nu sint adevarate shi ii vom da in judecata pe el shi pe tatal sau (fostul campion mondial Neson Piquet) pentru calomnie. Nu este adevarat ca am fi conspirat in vreun fel shi Renault nu a fost implicata in asha ceva".... hmmmm

Saga continua....

No comments:

Post a Comment