Monday, March 8, 2010

Gata de start - Force India


Dupa un 2009 neashteptat de bun, Force India a inceput sa viseze frumos. iar oficialii dau declaratzii in care promit cel putzin sa repete realizarile de anul trecut, cind Fisichella a urcat pe podium la Spa, cursa in care a plecat chiar din pole-position.

Realitatea este ca Force India este un fel de "camera de oaspetzi" a britanicilor de la McLaren, iar ce s-a intimplat anul trecut, cind multzi au fost luatzi prin surprindere de schimbarile de regulament, nu se va mai repeta prea curind. Pilotzii Sutil shi Liuzzi vor avea o misiune grea in 2010, shi nu vad cum vor putea depashi zona de mijloc a plutonului, unde se vor familiariza cu culorile mashinilor Sauber, Toro Rosso, Williams shi Renault.

Cine crede in visele indienilor ishi face mari iluzii... Tehnic aceshtia nu au nivelul necesar accederii la primele locuri, cu atit mai mult cu cit in ultimul timp, citziva dintre inginerii importantzi ai Force India au ales sa se mute la alte echipe. Este bine ca totushi s-au gasit banii necesari functzionarii acestui team exotic, care poate fi capabil de surprize, dar nu de performantze.

Germanul Adrian Sutil este un pilot bataios shi curajos, insa putzin cam necontrolat la mijlocul plutonului, unde un simplu acroshaj se poate transforma intro catastrofa in lantz. In cealalta mashina, Liuzzi nu cred ca vrea mai mult decit sa termine cit mai multe curse, lasind clasarea in puncte la mina hazardului.... Adica in cazul in care explodeaza vreun motor sau cedeaza vreo transmisie a liderilor, italianul poate puncta linishtit... Filosofie de supravietzuitor.

Shanse la puncte - 35%
Shanse la podiumuri - 5%

No comments:

Post a Comment