Saturday, January 23, 2010

2010 de inceput

Nu shtiu daca mai este nevoie sa o pun in scris.... sint unul dintre fanii Formulei 1 inca din copilarie. Am urmarit aceasta competitzie de-a lungul timpului, fiind in fatza televizorului cind Mansell il urmarea "bara la bara" pe Senna la Monte Carlo, sau cind acelashi Ayrton Senna ishi pierdea viatza, intrind in zidul de protectzie fara ca macar sa frineze, imediat dupa startul Marelui Premiu din San Marino. Imi amintesc cum am ashteptat minute in shir ca medicii sa dea un verdict, in timp ce elicopterele televiziunilor survolau curba Tamburello. Insa nu s-a mai putut face nimic.

Anii au trecut shi altzi pilotzi talentatzi au uimit lumea, schimbind istoria cu trecerea fiecarei linii de sosire. Mika Hakkinnen, Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton shi ultimul campion mondial, Jenson Button, au demonstrat ca acest sport nu are limite. 

Numai anul trecut, de exemplu, Formula 1 ne-a tzinut incordatzi, oferind un spectacol unic atit pe circuite cit shi in culise. Personalitatzi de legenda au parasit automobilismul cu capul plecat, shocind milioanele de fani din intreaga lume. Exemplele lui Ron Dennis sau Fabio Briatore ne-au schimbat perspectivele despre ce inseamna fairplay, respect shi afaceri sub umbrela Formulei 1. 

Astazi, Michael Schumacher s-a hotarit sa revina pe circuite, alegind sa concureze pentru o echipa care in urma cu numai 14 luni era pe cale de desfiintzare. Apoi Kimi Raikkonnen, unul dintre cei mai talentatzi pilotzi din istorie, s-a hotarit sa concureze la raliuri, alegind o carutza de bani de la Ferrari in schimbul unui sezon alergat impotriva a altor 4 campioni mondiali... Alonso, Schumacher, Lewis shi Button. 

Inainte de inceperea acestui nou sezon, toate echipele incearca sa se adapteze noilor regulamente impuse de Federatzia Internatzionala. Brusc, dupa ce a acumulat citeva puncte anul trecut, Force India nu se mai numara printre outsideri. In plus, 4 noi grupari se pregatesc sa se alinieze la start, sperind sa adune punctele datatoare de sperantze.... E greu de spus cite vor reushi sa supraviatzuiasca... 

Un sigur lucru e sigur insa.... Cu toate problemele financiare cu care se confrunta astazi orice constructor, Formula 1 merge inainte, promitzind inca un sezon de exceptzie.... Shi eu sper ca acest blog sa completeze spectacolul pe care il ashteptam cu totzii.

No comments:

Post a Comment