Saturday, January 23, 2010

Valentino Rossi - cel mai scump pilot pe doua sau pe patru rotzi

Cu citeva zile in urma, Valentino Rossi a luat parte la testele echipei Ferrari, desfashurate pe circuitul Montmelo de la Barcelona. Italianul are obiceiul sa se joace de-a Formula 1 aproape in fiecare iarna, iar colaborarea cu Ferrari ii onoreaza pe totzi cei implicatzi.

De noua ori campion mondial la motociclism, chiar la toate clasele posibile, cu Aprilia, cu Honda shi cu Yamaha, Rossi are lipici la public, fiind unul dintre cei mai iubitzi shi mai cunoscutzi pilotzi care activeaza in sporturile cu motor.

De aceea testele de iarna de la Barcelona au atras atentzia presei shi publicului nerabdator. Shi Rossi nu a dezamagit. Pe 20 ianuarie, o zi ploioasa in Spania, el a acoperit mai mult de 300 de km in 68 de tururi de circuit, cel mai bun timp fiind de 1.25'200, excelent in conditziile date, comparabil cu cel mai rapid timp al circuitului, ce ii apartzine lui Kimi Raikkonen din 2008 - 1.21'67, intr-o mashina identica cu cea folosita acum la teste. Asta s-a intimplat in prima zi....

Pe 21 ianuarie insa, Valentino Rossi i-a uimit pe totzi tehnicienii de la Ferrari, stabilind pe un circuit uscat, unul dintre cei mai buni timpi inregistratzi vreodata... 1.21'900.... Apoi a coborit din mashina, lasind locul lui Felipe Massa, revenit dupa accidentul din Ungaria, de anul trecut. Zimbitor shi deloc obosit dupa doua zile pline, Rossi a declarat ziarishtilor ca e multzumit de rezultate, shi ca s-ar putea ca pe viitor sa-shi incerce norocul shi in Formula 1.... moment in care Stefano Domenicali, team managerul de la Ferrari, l-a invitat in birou sa-l intrebe serios, ce planuri are pentru 2011....No comments:

Post a Comment