Sunday, January 31, 2010

Renault F1 are pilotzi din Europa de Est (cu video)

Duminica a fost zi plina la Sevilla, circuitul care va gazdui teste de Formula 1 incepind de luni dimineatza, fiind gazda citorva premiere pentru acest sezon. Astfel, Renault F1 a prezentat noua mashina R30, conceputa in totalitate cu tehnologie Renault. Noul manager al echipei este Eric Boullier, iar cei doi pilotzi se numesc Robert Kubica din Polonia shi Vitaly Petrov din Rusia, ultimul fiind un cvasidebutant la acest nivel. Shi ca "tacimul" sa fie complet, pilotul de teste este chinezul Ho-Ping Tung, deasemenea debutant intr-o echipa de Formula 1.

Nu se poate spune ca francezii se gindesc la minuni in acest an, ei afilindu-se inca sub shocul scandalului "crashgate" de anul trecut, in urma caruia Flavio Briatore a fost demis de la conducerea echipei, dar shi cel al pierderii dublului campion mondial Fernando Alonso, trecut la Ferrari. Dupa cum se poate lesne vedea, 2010 va fi un an in care Renault F1 pleaca la drum pe o structura complet noua, sint sigur cu o cu totul alta mentalitate, cu proiecte shi evident obiective noi. Pina shi proprietari majoritari s-au schimbat, din decembrie anul trecut, grupul de investitzii Genii Capital, preluind controlul asupra acestei echipe.

Noua mashina arata periculos, intr-o combinatzie de galben shi negru ce aminteshte de perioada de inceput, Renault implicindu-se in Formula 1 din 1977. Motorul este model RS27-2010, cu o capacitate cilindrica de 2400 cc, V8 la 90 de grade, minimum 95 kg, 18.000 rotatzii pe minut, Unitatea de Control Electronic este model standard fabricat de Microsoft, foloseshte carburant TOTAL shi ulei ELF.
Nota - Conform colaborarii cu Red Bull Racing (pe linie de motorizare), acelashi tip de motor va fi livrat shi pilotzilor Sebastian Vettel shi Mark Webber.

No comments:

Post a Comment