Friday, January 29, 2010

MP4-25 gata de teste

A venit rindul shi celor de la McLaren sa-shi lanseze mashina pentru 2010 shi sa ii prezinte pe cei doi pilotzi titulari, Lewis Hamilton shi Jenson Button. Primul este campionul mondial din 2008, cel de-al doilea din 2009.

Este greu de stabilit astazi daca aceshtia vor colabora spre binele echipei, sau daca managerii vor fi cei care vor impune o strategie favorabila unuia sau altuia. In acest moment exista speculatzii, pina shi despre ce s-a intimplat la aceasta festivitate de lansare, cum ca cei doi au inceput deja sa se calce pe bataturi. Declaratziile nu arata asta, insa nu trebuie uitat ca Lewis are un statut special la McLaren, in timp ce Button este proaspatul campion mondial "transferat" de la BrawnGP.

Mashina arata impresionant, fiind sensibil mai lunga decit modelul de anul trecut, in special din cauza noilor reglementari de interzicere a realimentarilor din timpul cursei, amanunt care i-a determinat pe proiectantzi sa gindeasca un rezervor mai mare. Apoi, elementele de aerodinamica sint mult mai curbate decit cele de pe modelul MP4-24 din 2009, amintind de mashina pe care Hamilton a cishtigat titlul mondial in 2008.

MP4-25 - date tehnice:

Shasiul este construit din materiale compozite din fibra de carbon shi fibra de sticla, cu structuri incorporate de protectzie pentru impact frontal sau lateral - jentzi Enkei - motorul este de fabricatzie Mercedes Benz de tip FO 108X, 8 cilindri, 2,4 litri, bloc motor in V la 90 de grade, 32 de valve, cilindri de 98 mm, poate ajunge la maximum 18.000 de rotatzii pe minut, avind o greutate minima de 95 de kg - cutia de viteze executata din materiale compozite din fibra de carbon cu 7 viteze shi marsharier.

Programul de testari la care va participa McLaren:
1-3 februarie - Valencia (Spania)
10 - 13 februarie - Jerez (Spania)
17 - 20 februarie - Jerez (Spania)
25 - 28 februarie - Barcelona (Spania)

No comments:

Post a Comment