Tuesday, February 2, 2010

Culise de Formula 1

Pedro de la Rosa a terminat prima sesiune de teste cu Williams C29 avind dureri de git. Nu e nimic anormal in asta, gindindu-ne ca spaniolul nu s-a aflat prea mult pe circuite in ultimii citziva ani, iar viteza mashinilor in Formula 1 poate genera fortze centrifuge care pun la grea incercare musculatura umerilor shi a cefei.

Tinarul Paul di Resta (23 de ani) a semnat un contract de pilot de incercari pentru Force India. Englezul a declarat ca este foarte bucuros pentru aceasta intzelegere, fiind convins de potentzialul echipei care l-a ales, dar shi de faptul ca in viitor va avea mult de invatzat de la titularii Sutil shi Liuzzi. Force India colaboreaza strins cu McLaren Mercedes, multe dintre datele tehnice ale mashinilor fiind analizate shi folosite de constructorul britanic.

Stefan GP, echipa cu sediul in Serbia, a trimis deja un container de 20 de metri cu echipament in Bahrein, acolo unde va avea loc prima cursa a acestui sezon. Sirbii se afla de citeva luni in discutzii pentru a fi admishi exceptzional pe lista oficiala a echipelor, asigurindu-shi suport tehnic, motor shi cutie de viteze de la recent desfiintzata echipa Toyota. Indiferent de decizia forului mondial, sirbii vor efectua teste intre 25 shi 28 februarie pe circuitul de la Portimao din Portugalia. In cazul in care vor fi admishi sa concureze in 2010, surse din interiorul echipei au indicat ca unul dintre pilotzi poate fi japonezul Kazuki Nakajima, anul trecut la Williams AT&T.

Prezent la testele Ferrari, Felipe Massa a purtat un nou prototip de casca fabricat de compania Schuberth, executata din fibra de carbon. Complet de culoare neagra, noua casca a facut nota discordanta in garajul italienilor, amintind de accidentul suferit de brazilian anul trecut, in Ungaria.

Finlandezul Heikki Kovalainen va lucra cu fostul inginer al lui Timo Glock, de la Toyota. Juan Pablo Ramirez a fost angajat, alaturi de altzi citziva foshti ingineri de la Red Bull, Renault shi Force India, shi va fi responsabil de mashina Lotus de culoare verde cu numarul 19.

No comments:

Post a Comment