Saturday, February 20, 2010

USF1 a cerut invoire patru etape

Oficialii echipei americane USF1, una dintre noile aparitzii in Formula 1, au cerut Federatziei Internatzionale sa le aprobe aminarea inceputului de sezon, permitzindu-le sa absenteze de la primele 4 mari premii.

Astfel USF1 preconizeaza sa se prezinte la cea de-a cincea cursa a sezonului care se va desfashura pe data de 9 mai in Barcelona. Recent, oficiali ai forului internatzional declarasera neoficial ca echipele de Formula 1 pot absenta maxim de la 3 curse pe sezon, in timp ce oficial, FIA a negat aceasta informatzie, stipulind ca asha ceva este nepermis.

Ramasa in urma cu construirea mashinii de competitzie, USF1 trece prin momente delicate datorita pierderii unor sponsori care declarasera anul trecut ca vor sustzine o prezentza nordamericana printre team-urile Formulei 1. Cerind invoire pentru 4 etape, oficialii USF1 cred ca ar fi avantajul sportului ca FIA sa le ofere ajutor shi intzelegere in loc de o posibila anulare a licentzei de participare in sezonul 2010.

Printre pretendentzii la locul USF1 din Formula 1, se afla sirbii de la StefanGP, echipa care a primit deja asigurarile guvernului Serbiei, ce le va acorda sprijin daca FIA va fi de acord cu o eventuala schimbare. Pe linga faptul ca aceshtia au shi inceput sa trimita containere cu echipament catre circuitele ce vor gazdui primele etape ale sezonului, StefanGP se afla deja in discutzii avansate cu Kazuki Nakajima, anul trecut la Williams shi cu fostul campion mondial (1997), canadianul Jaques Villeneuve, aceshtia urmind sa piloteze mashinile care sint deja gata shi ashteapta sa fie acceptate la primele teste oficiale.

No comments:

Post a Comment