Friday, June 4, 2010

Ce s-a schimbat la Red Bull?

Austriecii au avut o saptamina de foc. Nu numai ca au pierdut puncte pretzioase in clasamentele generale ale momentului, dar au shi fost nevoitzi sa-shi redeseneze principiile de echipa. In plus, filosofiile celor doi pilotzi au fost ajustate substantzial, fiecare primind lamuriri suplimentare din partea conducerii Red Bull.

In ultimele zile am urmarit intreaga dinamica din interiorul acestei echipe shi cred ca dupa numai 7 curse in actualul sezon, vom asista la o schimbare ce poate decide viitorul campion mondial.

De fapt, ce s-a intimplat in virajul 12 la Istanbul, a fost un duel pentru postul de lider al Red Bull. Politica austriecilor il impunea pe Vettel, insa cei doi pilotzi se aflau, atentzie, la egalitate de puncte pe primul loc al clasamentului general... In plus, aritmetica de pe circuit era simpla - Webber 1, Vettel 2.

In cazul in care ordinea ar fi ramas neschimbata, Webber ar fi facut un pas inainte, urmind sa fie tratat cu statut de lider, totul fiind gindit in favoarea sa. Nu e putzin lucru ca strategia intregii echipe, aici incluzind chiar actziunile propriului coechipier, sa fie gindite shi analizate pentru a nu itzi afecta spatziul personal, onorind locul in care te vei afla in orice moment atitat timp cit tu ai adunat cele mai multe puncte in clasament.

Astfel, virajul 12 a schimbat ordinea in interiorul Red Bull. Mark Webber, shi-a aparat pozitzia pe circuit fara sa fie nevoit sa cedeze un centimetru. In acel moment, el era liderul shi nu avea nevoie sa se dea la o parte, chiar shi in cazul in care Red Bull i-ar fi cerut-o direct, deoarece regulile echipei spun ca liderul, oricare ar fi el, are prioritate...

Shtiind ca are dreptate, Webber a ramas ferm... shi pentru ca sa nu existe nici un fel de complicatzii, el a tras pe final, shi a terminat pe 3, trecind la conducere in clasamentul general.

Faptul ca a reushit cel mai rapid tur de circuit in turul 54 - 1.29''195, arata ca nu trebuia deloc sa incetineasca asha cum i s-a cerut de la boxe inainte de acroshajul cu Vettel. Iar cind a intrat la standuri in turul 42, nu a schimbat decit eleronul fatza, distrus de nesabuintza germanului.

In concluzie, dupa ce a anuntzat ca atmosfera s-a calmat, Red Bull va trebui sa danseze dupa cum cinta Webber... Iar daca acesta va continua sa adune mai multe puncte decit Vettel, cred ca shtiu deja numele campionului mondial in 2010.


No comments:

Post a Comment