Saturday, June 12, 2010

O bucurie nu vine niciodata singura...

Lewis Hamilton a primit avertisment shi a fost amendat cu 10.000$

Imediat dupa terminarea calificarilor din Montreal, Lewis Hamilton a primit indicatzia de la boxe de a opri motorul bolidului McLaren cu scopul de a salva benzina, motivul fiind acela ca echipa avea nevoie de o mostra de carburant pentru controlul obligatoriu efectuat de F.I.A.

Englezul s-a conformat, a ieshit din mashina shi a continuat sa o impinga pina a fost ajuns de citziva comisari de traseu, care au preluat sarcina de a aduce monopostul la standuri. Urcat intr-o mashina de interventzie, Lewis a fost luat pe sus pentru cintarul oficial shi conferintza de presa, uitind ca regulamentul taxeaza orice intirziere a mashinilor ce revin in zona de parcare pentru a fi puse in parc ferme.

Astfel McLaren va plati o amenda de 10.000$, Lewis fiind doar vinovat ca a ascultat indicatziile conducerii team-ului britanic.

Un inginer de la o echipa concurenta, a declarat sub protectzia anonimatului ca McLaren a trishat, incercind sa profite de pe urma alimentarii la limita. Cu alte cuvinte, tehnicienii au shtiut exact cita benzina ii trebuia pentru a acoperi ultimul tur de pista, insa acel carburant a fost folosit de Lewis pentru a stabili cel mai bun timp pe tur, rezultat care l-a plasat in pole position. In plus, este clar ca mashina lui Hamilton a acoperit cel mai rapid tur fiind mai ushoara decit toate celelalte, deoarece totzi ceilaltzi 9 pilotzi care au alergat in Q3, au ajuns la standuri fara probleme... In concluzie, regula prin care timpul de intoarcere la standuri este limitat (30% mai mult decit cel mai bun timp inregistrat), este special creeata ca mashinile sa nu poate efectua un penultim tur avind o greutate inferioara celor conduse de ceilaltzi contracandidatzi.



No comments:

Post a Comment