Wednesday, June 9, 2010

Inginerii (2) - McLaren

La inceputul acestui sezon, echipa britanica a suferit citeva modificari importante. Unii dintre tehnicieni a fost rotitzi in diferite posturi, in timp ce altzii, ca o consecintza a acestor schimbari, au ales sa plece la alte echipe.

Nu este mai putzin adevarat ca aducerea lui Jenson Button alaturi de Lewis Hamilton, l-a obligat pe Martin Withmarsh sa ishi trateze pilotzii cu echilibru, fara sa elimine elementul de flexibilitate, foarte important in lumea Formulei 1 aflata in continua schimbare.

Astfel, Mclaren Mercedes a numit noi ingineri de cursa, ei fiind promovatzi din interiorul echipei.

Lewis Hamilton - inginer de cursa Andy Latham
Are 31 de ani shi se afla la McLaren din anul 2000. Pe rind s-a mai ocupat cu dezvoltarea de software pentru simulatorul echipei, lucrind indeaproape cu Kimi Raikkonen shi Fernando Alonso. In Turcia, el ar fi trebuit sa-l asigure pe Hamilton ca nu va fi depashit de propriul coechipier, insa Martin Whitmarsh a declarat recent ca dialogul dintre boxe shi pilotul McLaren a fost controlat de inginerul shef Phillip Prew, uitind sa explice de ce (daca acest amanunt este real) Andy Latham a fost dat la o parte in acele momente.

Jenson Button - inginer de cursa Jacob Andreasen
Danez de origine, Andreasen are 39 de ani shi a lucrat in anii '90 la programele GT shi Le Mans ale companiei McLaren. In 2001 el a revenit ca inginer de testari, iar in 2005 a fost cooptat in cadrul echipei de Formula 1, pina anul trecut fiind asistentul lui Phil Prew pe mashina lui Lewis Hamilton. Promovat cu responsabilitatzi linga Jenson Button, Andreasen shi-a trecut deja in cont doua Mari Premii cishtigate, la Melbourne shi la Shanghai.

No comments:

Post a Comment