Saturday, June 12, 2010

S-au incins spiritele

De abia s-au incheiat calificarile pentru marele Premiu al Canadei shi pentru prima data in acest an, Red Bull nu se afla in pole position. Ei au ales sa foloseasca pneurile "dure" shi au cedat primul loc lui Lewis Hamilton, care are shansa valorificarii avantajului aerodinamic dat de f-duct, dar shi al motorului Mercedes, mai puternic cu aproape 30 de CP fatza de motorul Renault folosit de Red Bull.

Ecuatzia cursei de miine este complicata deoarece, in cazul in care Vettel shi Webber vor opri primii pentru pneurile "moi", il pot depashi pe Hamilton, nevoit sa treaca la pneuri "dure". In plus, prin alegerea facuta in calificari, Red Bull a pus la pastrare un set de cauciucuri "moi" extrem de pretzioase pe un circuit neobishnuit de "abraziv".

In spatele lor va sta la pinda Alonso, pregatit shi motivat sa recupereze terenul pierdut de Ferrari. Linga el va fi Button, cel care poate surprinde (la fel ca in Australia) numai pentru ca shtie cum sa ishi salveze anvelopele.

Aproape incredibil pentru acest sezon, Liuzzi a "ashezat" bolidul Force India cu numarul 15 pe pozitzia a 6-a a grilei de start, pentru cursa de miine fiind vital sa reziste presiunii puse de Massa (start de pe pozitzia a 7-a), Kubica (al 8-ulea pe grila) shi Rosberg (al 10-lea). Shi pentru ca am ajuns la Mercedes, trebuie amintit ca in ultimele zile oficialii echipei se aratau optimishti, dar in calificari Rosberg shi Schumacher s-au pierdut in ceatza de la mijlocul plutonului. Din aceasta perspectiva, cred ca germanii vor trece rapid la o abordare diferita, gestionarea crizei shi pregatirile pentru sezonul viitor fiind cu mult mai importante decit himerele lui 2010.

Interesant cum, la doua saptamini dupa Marele Premiu al Turciei, cind Hamilton i-a presat pe Vettel shi Webber sa gresheasca, miine va fi rindul acestora sa stea la aspiratzie shi sa il inghesuie pe englezul de la McLaren.

Cursa va incepe miine la 0ra 12.00 ora locala, 11.00 ora Americii Centrale, 19.00 ora Romaniei.

No comments:

Post a Comment