Tuesday, May 4, 2010

Ecclestone vrea Formula 1 linga Statuia Libertatzii

Planurile lui Bernie Ecclestone de a aduce Formula 1 in Statele Unite, au fost facute publice dupa ce un grup ce militeaza pentru protectzia mediului a protestat oficial impotriva ideii oficialului englez.

Mai exact, proiectul de a avea un circuit in raza cartierului Manhattan din New York se construise in jurul Statuii Libertatzii, in vecinatatea insulei Ellis, ambele declarate monumente istorice ale Statelor Unite shi apartzinind suburbiei Jersey City. Traseul urma aleile Parcului "Liberty State" pe o lungime de 5,79 km, plecindu-se de la initziativa de a desfashura un mare premiu in nocturna, dupa modelul Marelui Premiu din Singapore.

Conducatorii Formulei 1 shi in special Bernie Ecclestone, care viseaza de 40 de ani la o cursa in New York, ishi doresc un contract pe 4 ani, intre 2012 shi 2015, cu posibilitatea prelungirii la 10 ani. Din nefericire pentru ei insa, grupurile care lupta pentru protectzia mediului in Statele Unite au o fortza de convingere infinit superioara banilor pushi in joc de afacerishtii din spatele Marelui Circ, iar acest exemplu intareshte ideea ca oricine ai fi, in America trebuie sa ii respectzi pe oameni inainte de ale propune afaceri profitabile. Critica "Prietenilor parcului Liberty State" a fost una dura:
"Oricine ar fi propus acest parc Formulei 1, nu are nici macar cea mai vaga idee despre adevaratul scop al Liberty State Park, despre istoria sa shi despre luptele duse pentru a permite accesul public shi a proteja acest loc. Acest spatziu nu este o proprietate a primariei care poate fi inchiriata peste weekend, el asigurind mai mult ca niciodata un standard de calitate a vietzii pentru cei care il viziteaza. Liberty State Park a fost facut pentru oameni shi nu pentru scopuri economice. Nu putem decit sa consideram orice idee de a folosi acest "rai verde" in scopuri economice, ca fiind una extrem de aroganta."

Adevarul este ca aceshti oameni, care intre noi fie vorba sint votantzii primarului din Jersey City, au un cuvint greu de spus atunci cind este vorba de principii shi valori ale comunitatzii, fiind greu, daca nu chiar imposibil, sa aduci argumentul banilor in defavoarea protectziei mediului inconjurator.

Shi tare mi-e teama ca Bernie sh-ia gasit nashul shi de data asta....

Proposal for Jersey City Grand Prix Auto Race2[

No comments:

Post a Comment