Saturday, May 8, 2010

"Poker face" e din nou in pole position

Ultima data cind cei doi pilotzi Red Bull s-au aflat in aceasta formula pe linia de plecare a fost in Singapore, Sebastian Vettel instalindu-se la conducere de la primul viraj shi cishtigind singura cursa (din patru) in acest sezon. Acum, dupa ce au dovedit ca toate imbunatatzirile celorlalte echipe au fost importante numai pentru a tzine pasul cu bolizii pe care ii piloteaza ei, Webber shi Vettel se vor concentra pentru o noua victorie.

Totzi specialishtii sint de acord ca in Catalunya, cine pleaca de pe prima linie a grilei termina primul, shi asta s-a dovedit de 16 ori in istoria de 17 ani a cursei.Poate numai ploaia sa schimbe aceasta regula, meteorologii tzinind echipele in tensiune cu o prognoza pesimista.

Surpriza calificarilor a fost germanul Michael Schumacher, pentru care o clasare inaintea mult mai tinarului sau coleg shi compatriot Nico Rosberg, a devenit o reala performantza. Cu o mashina Mercedes al carei ampatament a fost marit prin inclinarea suspensiilor fatza spre inainte, fostul campion mondial spera sa ii incurce pe Webber shi Vettel. Asul din mineca pare sa fie noua aerodinamica propusa de Mercedes, prin eliminarea elementului de aspiratzie de deasupra capului pilotzilor, ce va lasa loc fluxului de aer sa "apese" mai tare pe eleronul spate, marind aderentza rotzilor posterioare. Bineintezeles ca in toata aceasta ecuatzie complicata exista shi minusuri, insa pentru moment, germanii par sa fi acceptat compromisul pentru a salva numele lui Schumacher.

Din linia a doua vor pleca Lewis Hamilton, care confirma forma buna in care se afla, shi Fernando Alonso, cel care shi-a asumat rolul de lider la Ferrari, atacind din nou titlul mondial.
Apoi polonezul Kubica "a urcat" iarashi intre primii 7, shi cu putzin noroc va aduce iar puncte pentru Renault. Surprinde placut aparitzia japonezului Kobayashi pe linia a 5-a a grilei de plecare, el avind obiectivul unic de a ajunge la linia de sosire pentru prima oara in acest an.

Cursa va incepe la ora 14.00 ora locala, 15.00 ora Romaniei shi 7.00 ora Americii Centrale.

No comments:

Post a Comment