Thursday, May 13, 2010

Monte Carlo - un Mare Premiu blindat

• Cursa de la Monte Carlo va face parte din noul film Iron Man II. Mashinile shi partzi ale circuitului situate in jurul faimoase piscine, vor asigura fundalul unei scene de lupta intre Iron Man shi unul dintre adversarii acestuia.

• Pregatirile pentru acest Mare Premiu incep cu 6 saptamini inaintea datei de desfashurare, alte 3 saptamini fiind necesare pentru dezasamblarea intregii amenajari impuse de regulamentele F.I.A.

• Pentru 2010 organizatorii au hotarit sa inaltze bordurile de delimitare a shicanelor din virajele 11 (imediat dupa ieshirea din tunel) shi 16 (intr-o zona recomandata spectatorilor, imediat dupa depashirea piscinei din vecinatatea portului).

• Deasemenea, citeva zone cu periculozitate crescuta pentru spectatori, au fost intarite cu plase de protectzie suplimentare, fabricate din sirma de otzel.

• Citeva portziuni ale circuitului au fost reasfaltate. Astfel zona garajelor arata diferit, sectorul dintre virajul Saint Devote (1) shi intersectzia cu Monte Carlo Avenue (imediat dupa virajul al 2-lea) a fost refacuta, zona cuprinsa intre Place du Casino (virajul 4) shi Tunnel du Portier (virajul 8) a fost repavata, precum shi segmentul dintre ieshirea din tunel shi prima shicana (virajul 10) care nu va mai avea atit de multe denivelari ca pina acum.

• Cei 3.340m ai circuitului sint inconjuratzi cu 33 de km de panouri de protectzie, 5000 de pneuri postate in bariere de amortizare, 55 de km de cuburi TECPRO shi 20.000 m² de gard de sigurantza.

• Pentru interventzia rapida in situatzii de accident, organizatorii vor avea 650 de comisari de traseu impartzitzi pe 22 de sectoare, 43 de statzii de acces rapid, 7 mashini de pompieri, 3 utilaje de extractzie a mashinilor de pe pista, plus 120 de pompieri dotatzi cu 500 de extinctoare, ce pot actziona in mai putzin de 15 secunde de la producerea unei eventuale coliziuni.

No comments:

Post a Comment