Sunday, March 14, 2010

Alonso este sheic in deshert



Prima cursa din 2010 s-a incheiat cu citeva ore in urma. Am urmarit declaratziile oficialilor, i-am ascultat pe pilotzi shi am verificat cele citeva date tehnice care au fost publicate pe diferite website-uri de Formula 1.

Aceasta prima etapa trebuia - daca totul ar fi decurs normal - sa fie cishtigata de Sebastian Vettel. Nu a fost sa fie deoarece in turul 33, cind germanul conducea fiind urmat de cele doua mashini Ferrari, motorul Renault a inregistrat o problema cu una dintre bujii, moment in care planul celor de la Red Bull s-a naruit.

Fernando Alonso shi Felipe Massa au cules o victorie ushoara shi este bine de amintit ca intreaga echipa Ferrari a depus o munca extraordinara pentru dezvoltarea mashinii F10, care duminica a trecut prima linia de sosire. Ma bucur pentru spaniol shi pentru brazilian, Massa fiind la prima cursa dupa accidentul suferit in 2009 in Ungaria. Un amanunt interesant este acela ca inainte de cursa, amindoua motoarele au fost schimbate cu altele noi, cele folosite in calificari, urmind sa fie montate inapoi cu alta ocazie.

McLaren a incercat sa tzina pasul shi a reushit un loc trei prin Lewis Hamilton, care a profitat shi el de pe urma defectziunii mashinii Red Bull cu numarul 5. Oficialii echipei considera ca este un inceput bun, iar cei doi pilotzi sint multzumitzi ca au intrat amindoi in puncte.

Mercedes GP a aratat ca se afla pe un drum bun, Nico Rosberg luindu-i fatza lui Michael Schumacher, demonstrind ca in Formula 1, potzi lupta de la egal la egal cu eroii din copilarie. Schumacher a declarat ca se afla in mashina Mercedes pentru a se distra, dar realitatea este alta, shi anume ca septuplul campion mondial nu se simte bine la volanul bolidului pe care il conduce.

Interesanta shi fericita clasarea in puncte a italianului Liuzzi (Force India) shi a brazilianului Barrichello (Williams). Dintre noile echipe doar Lotus a adus mashinile la sosire, Jarno Trulii facind fatza cu succes unei probleme hidraulice care l-a obligat sa incetineasca pe final.


Bahrain_Race Lap Analysis
Bahrain_Race Pit Stop Summary

No comments:

Post a Comment