Thursday, March 18, 2010

Bridgestone iese din Formula 1

Cu toate ca era greu de anticipat ca mashinile de Formula 1 vor ramine vreodata fara cauciucuri de calitate, iata ca acest lucru se va intimpla chiar la finalul acestui sezon. Recent, firma Bridgestone care are monopol in Formula 1, livrind cauciucuri tuturor celor 12 echipe dupa retragerea francezilor de la Michelin, a anuntzat ca nu ishi va schimba planurile shi va parasi Formula 1 la sfirshitul acestui sezon. Contractul japonezilor expira in 2010, iar Hiroshi Yasukawa, directorul departamentului de competitzii al Bridgestone, a declarat ca decizia luata va fi respectata shi nu exista nici o cale de intoarcere.

Intrebat daca exista vreo shansa ca Bridgestone sa vinda tehnologia de fabricare a anvelopelor pentru Formula 1, Yasukawa a spus ca in acest moment nu poate da nici un raspuns concret. El a adaugat ca nu exista nici o posibilitate de prelungire a contractului cu Formula One Management, for condus cu multe gresheli in ultimii ani de Bernie Ecclestone.

Companiile Hankook shi Kumho s-au arata interesate de a intra pe piatza Formulei 1 cu livrari de cauciucuri, insa Federatzia Internatzionala nu a in pornit inca nici un program de analiza a variantelor avute la dispozitzie.

No comments:

Post a Comment