Wednesday, March 10, 2010

Gata de start - Renault F1


Decimatzi dupa scandalul Crashgate de anul trecut, francezii au schimbat intreaga echipa. Manageri, ingineri, mecanici shi pilotzi. Memoria Renault F1 a inghetzat, intreg efortul fiind concentrat pentru prezent shi viitor. In aceasta iarna au existat zvonuri potrivit carora Renault se gindea la retragere, asha cum au facut altzi mari constructori ca Honda, Toyota sau BMW. Pina la urma, Renault F1 a ales provocarea unui nou sezon, cu o mashina care nu este prea bine desenata, singurul punct forte constituindu-l motorul, care consuma cel mai putzin comparativ cu Mercedes, Ferrari shi Cosworth.

Polonezul Robert Kubica, care va alerga cu mashina cu numarul 11, a declarat ca bolidul Renault derapeaza in virajele strinse, ceea ce inseamna ca departamentul de proiectare mai are de lucrat la eleronul fatza. Acest detaliu arata clar ca in Bahrain, Renault va fi o echipa cuminte. Apoi rusul Petrov, cu numarul 12, a spus ca el se afla inca in perioada de acomodare cu Formula 1. E ca shi cum Vitaly ar fi descoperit aceasta "noua planeta" cu doar citeva zile in urma shi acum de abia se acomodeaza cu fusul orar. Lasind gluma la o parte, nu cred ca Renault va avea prea multa rabdare, shi in cazul unor prestatzii modeste, rusul va fi debarcat chiar daca guvernul de la Moscova a declarat ca ii sustzine pe francezi suta la suta.

Pentru ca Robert Kubica este un bataios, sint sigur ca Renault, in pofida mashinii care se prezinta mediocru, va culege citeva puncte, polonezul fiind capabil sa speculeze erorile celor ce se vor bate la podium.

Shanse la puncte - 30%
Shanse la podiumuri - 8%

No comments:

Post a Comment