Tuesday, March 9, 2010

Gata de start - Hispania Racing Team F1


Echipa asta este atit de subtzire incit nu cred ca va termina sezonul "in picioare". Chiar daca team managerul Colin Kolles este pe jumatate roman (nascut la Timishoara), nu am nici un motiv sa cred ca HRT F1 va face multzi purici pe circuitele pe unde se conduce cu viteze ametzitoare.

Incropita la repezeala pe scheletul fostei Campos Racing, HRT a angajat pilotzi care nu cer prea multzi bani, debutantzi shi fara prea mari pretentzii de performantza... Imediat ma duc cu gindul la ce zicea Felipe Massa de la Ferrari - "tinerii lipsitzi de experientza pot reprezenta un pericol in timpul calificarilor, dar shi al curselor propriu-zise". Anul trecut Alguersuari shi Grosjean mai mult i-au incurcat pe titularii echipelor care se bateau la titlu, shi ma refer direct la incidentul petrecut la Spa in Belgia, unde cei doi i-au scos din cursa chiar in primul tur pe Jenson Button shi Lewis Hamilton. Nu cred ca Bruno Senna shi Karun Chandok pot face exceptzie de la regula, cu atit mai mult cu cit nici macar nu au testat mashina fabricata de italienii de la Dallara.

Shi pentru ca am amintit de mashina, trebuie remarcat efortul de a asheza monopostul pe cele patru rotzi shi atit. Ce va urma va fi tragi-comic, indiferent daca pilotzii declara ca se vor bate de la egal la egal cu celelalte echipe debutante... Nici macar atit. Se shtie ca cel care a salvat aceasta echipa de la desfiintzare a fost chiar Bernie Ecclestone, un fel de vistier al Formulei 1, multimilionar extravagant, care este in stare sa sacrifice istoria pentru un dolar in plus. Iar HRT avindu-l ca pilot pe indianul Chandok, poate ametzi sentimentele shi mintzile sponsorilor indieni, patimashi pentru un compatriot modest dar "umflat" artificial de oficialii Formulei 1.

Aici nu este timp de incurajari shi emotzii juvenile. Formula 1 este locul unde "se avinta vulturii", iar HRT F1 este o musca jupuita ce cred ca va sucomba lamentabil.

Shanse la puncte - 0%
Shanse la podiumuri - 0 %

No comments:

Post a Comment