Wednesday, March 10, 2010

Gata de start - Mercedes GP


Dupa o lunga intrerupere, Mercedes a decis sa revina in Formula 1 cu o echipa de uzina. Asta inseamna ca atit conceptzia cit shi shasiul shi motorul bolidului ce va concura in 2010, ii apartzin in totalitate. Mashinile "Silver Arrows" au revenit pe circuite shi cei care cunosc istoria curselor automobilistice shtiu ca Mercedes este semn rau pentru toate celelalte echipe.

Pentru ca am amintit de monopostul Mercedes, trebuie sa recunosc ca testele au fost foarte promitzatoare. Acesta este motivul care ma face sa cred ca germanii vor fi greu de oprit de acum incolo, ei avind shi o echipa tehnica de invidiat, al carei lider este Ross Brawn, cel care anul trecut a cishtigat titlul cu BrawnGP, iar in urma cu citeva sezoane, era artizanul victoriilor lui Michael Schumacher pentru Ferrari.

Astazi, cei doi se vor intilni in aceeashi formula, Schumacher revenit in Formula 1, dupa ce anul trecut o accidentare l-a tzinut departe de mashina ramasa libera dupa accidentul lui Felipe Massa, iar Brawn, shef al unei echipe care nu lupta decit pentru victorie. Ambitzios shi calculat, Schumacher va aduce un plus de experientza dar shi de atentzie din partea presei, detalii pentru care oficialii Mercedes ishi freaca palmele fericitzi, cu atit mai mult cu cit in urma lui Schumi au ramas italienii de la Ferrari, eternul rival la suprematzie.

Coechipierul lui Schumacher este Nico Rosberg, care dupa testele din aceasta iarna se simte mai confortabil la volanul mashinii de competitzie, in comparatzie cu septuplul campion mondial. Asta inseamna ca nimeni nu trebuie sa fie surprins daca Rosberg va fi mai rapid decit fostul ferrarist. Cel putzin pentru citeva curse.

Nu trebuie uitat insa ca Schumacher nu poate fi invins decit de cineva care piloteaza o mashina mai buna, in conditzii cel putzin egale, germanul fiind greu de egalat. Asta shtie fiecare pilot din Formula 1, iar acest sentiment de presiune, ii poate face pe ceilaltzi sa gresheasca....

Din punctul meu de vedere, sint curios sa vad cum va decurge duelul dintre Schumacher shi Alonso. In urma cu citziva ani, Alonso l-a detronat pe Michael, insa acesta a revenit shi a recishtigat titlul mondial, datorita fenomenalei echipe Ferrari. Insa astazi, cel care conduce o mashina Ferrari este spaniolul, iar rolurile s-au inversat.

Shanse la puncte - 100%
Shanse la podiumuri - 100%
Shanse la titlu - 80%

No comments:

Post a Comment