Monday, March 8, 2010

Gata de start - Ferrari F1


Dupa cum arata la doar citeva zile distantza de prima cursa a sezonului, Ferrari pare sa fie una dintre pretendentele la primele doua locuri ale ierarhiei. Aducerea lui Fernando Alonso are ca scop direct lupta pentru titlul suprem, dupa ce anul trecut italienii au suferit cumplit, fiind umilitzi de echipe modeste. Din aceasta retzeta face parte shi recuperarea lui Felipe Massa, accidentul din Ungaria tzinindu-l pe tusha pentru citeva luni bune. Intre timp, brazilianului i s-a nascut primul copil, micutzul Filipinho fiind o motivatzie in plus pentru talentatul ferrarist.

Raminind la cei doi pilotzi care vor reprezenta Ferrari, nu pot ignora marele semn de intrebare pe care orice cunoscator shi-l pune... shi anume daca Alonso va rezista unei eventuale concurentze din partea coechipierului sau. In lumea Formulei 1 este cunoscut ca spaniolul nu se impaca cu rolul de perdant, mai ales atunci cind este vorba de cealalta mashina a echipei din care face parte. Sincer sper ca amindoi sa concureze corect, sa se respecte ca profesionishti, iar managerii echiepi sa le dea posibilitatea sa lupte egal pentru primele locuri.

Trecind la mashina de competitzie, F10 pare sa fie un real succes, cu elemente care pot face diferentza cind shi unde trebuie. Ma refer in special la inclinarea motorului la 45 de grade, amanunt tehnic preluat de la mashina construita in 2006, dar care astazi poate echilibra monopstul ingreunat de rezervorul care s-au dublat ca marime, in comparatzie cu cel de anul trecut. Apoi aerodinamica pare sa fie un mare cishtig al echipei Ferrari, ambii pilotzi declarind ca este o adevarata placere sa conduca noile F10.

Fiind candidatzi declaratzi la titlu, este de ashteptat ca pilotzii Ferrari sa atace din primul moment, incercind sa ia initziativa de la primul tur pe circuitul din Bahrain.

Shanse la puncte - 100%
Shanse la podiumuri - 100%
Shanse la titlu - 90%

No comments:

Post a Comment