Saturday, March 13, 2010

Bahrein este primul hop in 2010

Titlul este serios shi glumetz in acelashi timp. Serios pentru ca totzi pilotzii care au participat la antrenamentele de calificare au reclamat ca intre virajele 6 shi 7, asfaltul este extrem de denivelat, mashinile fiind supuse unui adevarat test de vibratzii extreme. In plus, bolizii sint greu de controlat la viteze ridicate, zonele de frinare fiind greu de ghicit in conditziile in care cauciucurile se degradeaza cu rapiditate. Nu in ultimul rind, pilotzii au mult de suferit pe un scaun rigid de care sint legatzi strins cu centurile de sigurantza, denivelarile fiind dureroase pentru spate shi pentru git, shansele de a pastra o vizibilitate relativa fiind compromise.

Circuitul este unul nou fatza de anul trecut, numarul de viraje crescind de la 15 la 23 (13 la dreapta shi 10 la stinga). In lungime de 6,299 km, Shakir are cea mai lunga linie dreapta de 1090 m, o diferentza de nivel de 18m shi o latzime ce variaza intre 14 shi 22 de metri. In sesiunea de calificari, primul s-a clasat Sebastian Vettel de la Red Bull - 1.55'029, lui apartzinindu-i shi cel mai rapid tur (inregistrat cu o cantitate mai mica de carburant la bord) - 1.53'883. Pe locurile imediat urmatoare s-au clasat mashinile Ferrari conduse de Massa shi Alonso, pozitzia a patra pe grila de start urmind sa ii apartzina lui Lewis Hamilton de la McLaren.
Michael Schumacher a fost mai lent decit coechipierul de la Mercedes, Nico Rosberg (5 pe grila de start) shi va pleca din pozitzia a 7-a, el fiind urmat in pozitzia a 8-a de ultimul campion mondial, britanicul Jenson Button de la McLaren.

Startul se va da la ora 15.00 ora Romaniei shi ora locala in Bahrain, 7.00 ora Americii Centrale, pe distantza a 49 de ture insumind 308,405 km.

No comments:

Post a Comment