Friday, March 12, 2010

Gata de start - Virgin Racing


Virgin este una dintre noile admise in Formula 1 incepind cu acest sezon, adica o echipa mica, cu buget redus, ale carei proiecte sint strict de supravietzuire. Chiar daca este parte componenta a "imperiului" Virgin, teamul condus de John Booth nu beneficiaza de o finantzare ieshita din comun. Ceea ce ii caracterizeaza pe britanici insa, este spiritul inovativ, intreaga conceptzie a monopostului aflat zilele acestea in Bahrein, la prima cursa a sezonului, fiind realizata fara folosirea tunelului aerodinamic.

Pilotzii se numesc Timo Glock (venit de la desfiintzata Toyota) shi Lucas di Grassi (fost pilot de rezerva al Renault ING). Sigur ca sperantzele sint mari, dar sint de parere ca Virgin nu are puterea de a pune probleme liderilor de astazi. Sa fie Virgin Racing un "moft" al multimiliardarului Richard Branson? E greu de spus. Singurul lucru cert este ca omul e pasionat de Formula 1, anul trecut fiind unul dintre sponsorii importantzi ai campionilor mondiali, BrawnGP.

Dotate cu motoare Cosworth, mashinile Virgin au prezentat inca de la primele teste, citeva probleme de aerodinamicitate, de transmisie, sau la sistemele electronice. Asta dovedeshte ca drumul este lung shi complicat, rapiditatea cu care celelalte echipe aduc imbunatatziri mashinilor, putind fi un handicap greu de recuperat pentru Virgin.

Shanse la puncte - 1%
Shanse la podiumuri - 0%

No comments:

Post a Comment