Thursday, March 4, 2010

Hispania Racing F1 are mashina shi doi pilotzi

Ieri de dimineatza, conducatorii echipei Hispania Racing F1 - fosta Campos Meta, au reushit sa lanseze mashina de competitzie pe care o vor prezenta anul acesta. Fotografiile dar shi comentariile specialishtilor in motorizare shi aerodinamica, dezvaluie un monopost robust, insa departe de pretentziile Formulei 1. Conceputa shi realizata de italienii de la Dallara, mashina arata simplu, cu o aerodinamica asemanatoare cu mashina echipei Virgin Racing, dar fara un eleron fatza prea sofisticat. Sincer, mi se pare o incercare timida de a incropi un monopost pentru citeva curse, cu atit mai mult cu cit spaniolii nu au efectuat nici macar un minut de testari, urmind sa se prezinte direct in Bahrein, la prima etapa a sezonului.

Cu toate acestea, bolidul prezentat ieri este considerat un mare succes de managerii echipei, ei avind un cu totul alt sistem de referintza, shi anume timpul scurt avut la dispozitzie pentru a prelua tot ce fusese shi nu fusese realizat de fosta echipa manageriala de la Campos Meta. Dar pentru ca intrecerea ramine intrecere, nu pot sa nu imi permit un pronostic.... Hispania nu poate cuceri nici macar un punct in acest sezon, indiferent daca mashinile care vor pleca primele de pe grila de start, vor fi nevoite sa foloseasca pneurile din calificari, in timp ce ultimele mashini pot lua startul cu pneuri noi. Chiar shi acest handicap, nu va insemna prea mult deoarece diferentzele intre pretendentzii la podium, sau chiar shi la puncte, shi restul debutantzilor, este de-a dreptul uriash.... ca idee - 4 sau 5 secunde pe tur. Asta inseamna in cel mai fericit caz, un minut la 15 ture, ceea ce nu mai necesita nici un alt comentariu.

Oricum, Hispania mai avea o restantza de trecut, shi ma refer aici la angajarea unui al doilea pilot care sa concureze alaturi de Bruno Senna. Ei bine, el se numeshte Karun Chandok, este din India shi a mai concurat cu ceva succese in GP2. Este considerat un real talent, dar la fel ca shi coechipierul sau, nu a condus absolut deloc pina acum o mashina de Formula 1.

No comments:

Post a Comment