Wednesday, May 5, 2010

Bolidul Red Bull a devenit shi mai rapid

Evident ca toate echipele Formulei 1 se studiaza atent inaintea primei curse "europene" a sezonului 2010. Fiecare a promis imbunatatziri ale monoposturilor, avind la dispozitzie trei saptamini intre Marele Premiu al Chinei shi cursa care va avea loc duminica in Catalunya.

Cei care au proiectat o modificare majora sint germanii de la Mercedes GP, decishi sa ii ofere lui Michael Schumacher o mashina pentru podium. Acesta este motivul pentru Christian Horner, sheful echipei Red Bull, crede ca Mercedes poate deveni un real pericol pentru primele locuri.

Apoi este Ferrari, care a testat zilele trecute la Vairano un nou eleron spate shi o varianta de accesoriu aerodinamic f-duct, dupa modelul mashinilor McLaren. La volanul bolidului F10 s-a aflat Giancarlo Fisichella, iar rezultatele testelor i-au facut pe italieni sa fie precautzi. Astfel, ei vor testa din nou vineri, iar daca rezultatele vor fi pozitive, atunci noul set de imbunatatziri va echipa duminica mashinile pilotate de Massa shi Alonso.

Revenind la Red Bull, trebuie amintit ca Helmut Marko (in fotografie alaturi de Sebastian Vettel), fost pilot de Formula 1 shi apropiat al echipei austriece, a declarat presei ca imbunatatzirile aduse mashinilor pentru cursa de la Barcelona, vor face ca Vettel shi Webber sa fie mai rapizi cu o medie de 3 zecimi de secunda pe tur, fatza de primele patru curse ale anului. Contrazicindu-l pe colegul shi prietenul sau Christian Horner, Marko a spus ca Mercedes a fost de fiecare data in urma cu circa o jumatate de secunda, iar acum, dupa ultimele modificari, pentru a fi mai rapizi germanii ar trebui sa recupereze cam o secunda pe tur, ceea ce in acest moment este chiar imposibil.

De retzinut este shi opinia lui Adrian Sutil de la Force India, care a declarat in urma cu o saptamina ca circuitul din Barcelona va da cishtig de cauza mashinilor Red Bull, a caror aerodinamica se potriveshte perfect caracteristicilor acestui mare premiu.

Shi pentru ca "tacimul" sa fie complet, meteorologii au anuntzat posibile averse de ploaie pentru duminica, temperatura din ultimele zile in Barcelona, scazind semnificativ in comparatzie cu media inregistrata in ultimii ani.

4 comments:

  1. Salut. Eu sunt mamelucul cu comentariul. Nu mi se pare foarte curajos sa te arunci cu zoaie, in stil valah, din spatele unui pseudonim pe un blog pe care noi toti suntem invitatii lui Mihai.

    Daca ai ceva de zis/solicitat, ma gasesti in fiecare zi la un telefon la studio sau la adresa acocu@sportline.ro

    Te astept cu tot atat curaj si cu lectia facuta :)

    Alex.

    ReplyDelete
  2. speram ca un comentator de automobilism sa aiba ceva de spus despre subiectul postului, altfel, despre pisica bunicii putem dialoga pe email... acum ca imi oferi aceasta posibilitate....

    ReplyDelete
  3. OK, mai intai sa ne prezentam. Intrucat nu exista vreun "About Me" pe blogul tau, o sa incep eu. Am 31 de ani, doua facultati si aproape zece ani de presa, petrecuti exclusiv in presa auto & de motorsport.

    Cele de mai sus fiind zise, probabil intelegi de ce nu comentez postul tau. Pentru ca pe vremuri scriam si eu avancronici de GP. Cu diferenta ca erau publicate si mi le asumam cu semnatura. Ori eu inca nu stiu cu cine am onoarea.

    Mi-am permis calea asta de abordare, intrucat:
    1. nu mi se pare ok sa utilizez blogul lui Mihai pentru un drept la replica.
    2. nu ai email/about pe acest blog.
    3. este un spatiu public, pe care probabil il citesti.
    4. pisica bunicii - asa cum zici tu - e reprezentata in cazul de fata de niste comentarii pe care le aud cativa zeci de mii de oameni. Nu-s multi, dar e normal sa-mi pese de ei si de ceea ce-si doresc. Ai sansa - pe care cea mai mare parte a lor n-o are - sa-mi spui ce-ti doresti sa-ti auda urechile intr-o cursa de F2 (ok, "statistici" - asa cum le zici tu - nu. Comentariul celor care se petrec pe ecran - depasiri, etc - nu. Sunt deschis. Astept sugestii)

    Cu respect,

    AC.

    ReplyDelete
  4. tot nimic despre subiectul postului....

    cred ca ai primit deja emailul meu despre "pisica bunicii"

    ReplyDelete