Friday, April 2, 2010

2009 in Malaysia

Anul trecut cursa de la Sepang nu a oferit nimic spectaculos, in afara faptului ca show-ul a fost intrerupt din cauza ploii torentziale. In acel moment, pe primul loc se afla Jenson Button, cel care a shi fost declarat invingator, atribuindu-se insa numai jumatate din punctele puse in joc, deoarece nu fusesera parcurse decit 31 de ture din cele 56 programate.
Daca va mai amintitzi bine, Raikkonen a parasit cursa chiar din primul tur, lista celor mai putzin norocoshi fiind completata de Robert Kubica, Giancarlo Fisichella, Adrian Sutil, Sebastien Buemi shi Sebastian Vettel.
Imi amintesc cum imediat dupa ce ploaia incepuse sa curga shiroaie, Vettel a comunicat prin radio ca nu mai poate vedea nimic, iar pista este plina cu apa, in conditzii imposibil de concurat. Astfel, podiumul a fost completat surprinzator de Nick Heidfeld, pe atunci la BMW shi de Timo Glock, pe atunci la Toyota, pilotzi care astazi nu mai pot emite nici un fel de pretentzii.
Singurul moment memorabil al cursei din 2009, ramine duelul dintre Mark Webber shi Fernando Alonso, consumat inaintea primului viraj intr-unul din primele tururi de pista. "Batindu-se" pentru un loc cit mai bun inainte de primul viraj dreapta, Alonso l-a intrecut pe Webber pe lunga linie dreapta din fatza standurilor, insa australianul a revenit pe interior. Fiind concentrat la oglinzile retrovizoare, Alonso a incercat sa il inchida pe Webber, insa a ratat zona de frinare dinainte de viraj shi a fost depashit cu mare ushurintza.

No comments:

Post a Comment