Wednesday, April 14, 2010

In China ploua

Meteorologii au anuntzat ploaie la Shanghai pentru finalul acestei saptamini, ceea ce inseamna ca Formula 1 programeaza un spectacol. Shi pentru ca nu glumesc, imi dau seama ca sportul condus de Bernie Ecclestone trece printr-o criza din care numai precipitatziile il mai scot din cind in cind la suprafatza.

Oricum, weekend-ul va fi dificil pentru pilotzii Ferrari, care dupa prima etapa au inceput sa nu mai aiba acelashi randament, dar shi pentru echipa McLaren, al carei manager - Martin Withmarsh, a declarat ca nu este multzumit de acest inceput de sezon, shi ca se ashtepta la mult mai mult.

Anul trecut, Sebastian Vettel aducea prima victorie din istoria Red Bull, pe o ploaie mocaneasca ce a pus probleme de la inceput pina la final. De atunci shi pina astazi, pretentziile echipei au crescut shi obiectivele s-au schimbat. Daca primul loc in aprilie 2009 reprezenta un relativ succes ce trebuia repetat, astazi principalul obiectiv al cuplului Vettel - Webber este sa cishtige intr-un ritm cit mai scazut, pentru a proteja mashinile care s-au dovedit fragile in primele etape din Bahrain shi Australia.

In urma cu un an, Ferrari a facut o mare gresheala incercind sa anticipeze ploaia torentziala care nu a mai venit. Astfel ei au schimbat pneurile de pe mashina lui Kimi Raikonnen, dar rezultatul a fost un dezastru... asha cum in urma cu numai doua saptamini, aceeashi echipa Ferrari a ratat calificarile din cauza unei alte uriashe erori, ashteptind oprirea ploii care se intensifica.

Nu shtiu ce intzeleg chinezii din Formula 1, shi nici nu cred ca acest circuit va mai figura in programul Campionatului Mondial peste citziva ani, din cauza ca intrastructura shi investitziile uriashe nu se regasesc in incasari... La urma urmei, chinezii merg cu bicicleta....

No comments:

Post a Comment