Saturday, April 3, 2010

Kaiac-canoe in Kuala Lumpur

Evident ca pilotzii de Formula 1 nu se dau in vint sa conduca pe ploaie torentziala... dar nu au ce face. Astfel ca, la numai o saptamina distantza, vremea nefavorabila va readuce spectacolul in cea mai importanta competitzie automobilistica a planetei, dind peste cap strategiile dospite prin garaje. Musonul rostogolit peste Kuala Lumpur a inundat circuitul de la Sepang, iar fiecare "Sun Tzu" de biblioteca dotat cu laptop, a dat probabil ochii peste cap a neputintza.

La asta se poate reduce sesiunea de calificari derulata simbata, dupa citeva antrenamente dominate autoritar de Lewis Hamilton de la McLaren. Ashteptind incetarea ploii, Alonso, Massa shi Hamilton s-au trezit in imposibilitatea de a se califica pentru primele 10 pozitzii ale grilei de start, deoarece vremea s-a inrautatzit complicind planurile campionilor. Nu trebuie uitat insa ca, prognoza meteo era cunoscuta de mai bine de o saptamina, fiecare pilot shtiind ca in acest weekend in Malaysia, Marele Premiu va fi o combinatzie intre kaiac-canoe shi automobilism.

Primul care a scos mashina pe pietrishul de pe marginea asfaltului a fost Jenson Button, care a pierdut controlul in virajul 6 shi, chiar daca timpul inregistrat pina atunci i-ar fi permis sa alerge shi in sesiunea a doua a calificarilor (pentru locurile 11 -17), mashina nu a mai putut fi adusa la standuri in timp util.

Prinshi in mijlocul ploii torentziale, pilotzii Ferrari s-au chinuit pentru a pleca in cursa programata miine, de pe locurile 19 - Alonso shi 21 - Massa. Este pentru prima oara de cind s-a trecut la aceasta forma a calificarilor, cind pilotzii scuderiei italiene nu depashesc prima faza shi urmeaza sa ia startul din coada plutonului.

Ce a urmat se poate reduce la o descriere plastica - ruleta. Fiecare echipa a incercat sa profite de erorile celorlaltzi, iar la final Mark Webber, singurul care s-a incumetat sa foloseasca pneurile intermediare in locul celor de ploaie, a avut cishtig de cauza. In egala masura, el se putea opri intr-unul din parapetzii de protectzie, mai ales ca ultimul viraj inainte de sosire, a fost in permanentza acoperit de o balta generoasa.

Cu vremea care sa anuntza pentru ora cursei - ploaie torentziala, shi cu debandada creeata in timpul calificarilor, singurii cishtigatori vor fi spectatorii shi telespectatorii, cei care vor privi totul dintr-o pozitzie confortabila privilegiata.
Ashadar primele trei linii ale grilei de start vor fi ocupate de Webber cu Rosberg, de Vettel cu Sutil, shi de Hulkenberg cu Robert Kubica. Startul se va da la ora 16.00 ora locala, 11.00 ora Romaniei, 3.00 ora Americii Centrale.

No comments:

Post a Comment