Tuesday, April 27, 2010

Surpriza Kubica

Acest post a fost generat de o declaratzie data ieri de Pedro de la Rosa. Comentind inceputul de sezon, spaniolul de la Sauber a apreciat ca marea surpriza o constituie Renault shi in special Robert Kubica, deoarece in testele din iarna nu aratase nimic deosebit, iar astazi polonezul a adunat deja 40 de puncte.

Inainte de inceperea acestui sezon, apreciam ca singurul care poate incurca pe McLaren, Red Bull, Ferrari sau Mercedes, este Kubica. Daca la acel moment mashina arata frumos pe dinafara shi misterios pe dinauntru, am banuit ca francezii s-au repliat dupa agitatzia din sezonul precedent, mizind pe elementul surpriza dat de experientza, echilibrul, tenacitatea shi viteza aduse "in joc" de pilotul polonez.

Deasemenea am apreciat riscul pe care Kubica shi l-a asumat venind la Renault, dupa un an care a zdruncinat o echipa obishnuita sa "traga" la titlu suprem. Nu e ushor sa iei initziativa, sa te implici activ in dezvoltarea unui proiect la nivelul Formulei 1, cind principalii contracandidatzi ishi fac echipe cu cite doi campioni mondiali. Insa Kubica a dovedit prin fapte shi nu prin vorbe pompoase, ca poate shi vrea sa puna umarul la imbunatatzirea mashinii Renault, iar rezultatele au inceput sa apara imediat. Daca vretzi, se poate spune ca atunci cind pilotul se pricepe shi comunica perfect cu tehnicienii shi inginerii din garaje, viteza cu care o idee incepe sa dea rezultate te poate lasa cu gura cascata.

Dupa primele patru curse ale anului, este cert ca Renault nu are cea mai rapida mashina, insa are capacitatea sa se bata pentru puncte atunci cind ceilaltzi se incurca unii pe altzii. A demonstrat-o Robert Kubica in Australia, asha cum a facut-o shi Vitaly Petrov in China, shi ma bucur ca cei doi aduc un plus de emotzie pe circuite. O sa ginditzi ca o parte din talent se datoreaza shi originii est-europene a celor doi pilotzi, insa asta nu are nici o legatura. Va invit sa datzi la o parte melancolia de telenovele, fiindca Formula 1 este construita dupa modelul saxon al seriozitatzii shi eficientzei, fara lacrimi shi juraminte mincinoase.
Iar Robert Kubica shi Renault pot fi oricind un exemplu de creativitate shi succes.

No comments:

Post a Comment