Thursday, April 29, 2010

Silverstone are o noua configuratzie

De ieri este oficial. Legendarul circuit de la Silverstone are o noua configuratzie. Pentru multzi dintre fanii Formulei 1, aceasta modificare nu mai este un secret, insa ieri s-a facut anuntzul oficial ca Marele Premiu de pe 11 iulie se va desfashura intr-o forma total noua.

La ceremonie au participat reprezentantzii echipei Red Bull - Christian Horner, David Coulthard shi Mark Webber, ultimul avind privilegiul de a acoperi in premiera, un tur pe noul circuit.

In esentza, in loc de 17 viraje, cite avea pina acum, Silverstone va numara 18 viraje, lungimea intregului tur crescind de la 5,1 km la 5,9 km, bolizii de Formula 1 putind dezvolta o viteza medie de 250 km/h.

Damon Hill, fostul campion mondial care astazi este preshedinte al Clubului Pilotzilor din Marea Britanie, a apreciat noile modificari, chiar daca s-a renuntzat la o sectziune de legenda, unde pilotzii treceau pe sub un pod, iar apoi abordau citeva shicane interesante.

Recent, oficialii circuitului britanic au ajuns la o intzelegere cu Bernie Ecclestone, reushind sa mentzina acest Mare Premiu in Formula 1 pentru inca 10 ani, cu posibilitatea prelungirii pina la 17 ani, ceea ce face mai mult decit opurtuna refacerea standurilor shi construirea unor noi tribune, lucrari ce vor fi finalizate anul viitor. Proiectul a costat 7 milioane de lire sterline, insa dupa primele estimari, intreaga remodernizarea va "inghitzi" in jurul a 20 de milioane de lire.

No comments:

Post a Comment