Wednesday, April 21, 2010

Montezemolo il vrea pe Valentino Rossi la Ferrari

Luca din Montezemolo a declarat ca la sfirshtiul acestui an, dupa ce Valentino Rossi va fi cishtigat inca un titlu de campion mondial la motociclism, este momentul potrivit sa il angajeze ca pilot de Formula 1. "Cred ca inca un titlu la motociclism este destul. Sint sigur ca a venit timpul ca Rossi sa cishtige shi in Formula 1." au fost cuvintele preshedintelui Consiliului de Administratzie al Ferrari.

Aceasta mutare ar fi posibila in cazul in care principalii constructori din F1 vor fi lasatzi sa inscrie o a treia mashina in competitzie. Se shtie ca Montezemolo este un puternic sustzinator al acestui proiect, el fiind convins ca o a treia mashina Ferrari, McLaren sau Mercedes ar ridica nivelul curselor, contribuind mai mult decit o fac echipele noi, fara un suport puternic shi fara o structura potrivita acestui nivel.

Recent, Montezemolo s-a retras din functzia de preshedinte executiv al FIAT, lasind locul tinarului John Elkann (34 de ani), descendent al familiei Agnelii, fondatoarea renumitelor uzine din Italia. In virsta de 62 de ani, bossul de la Ferrari a dat de intzeles ca la finele acestui sezon, va face tot posibilul sa il convinga pe Valentino Rossi sa se "mute" in Formula 1. Contractul pe care Rossi il are cu Yamaha va expira peste doar citeva luni, iar italianul a efectuat citeva teste cu mashina Ferrari, rezultatele impresionindu-i pe inginerii echipei.

No comments:

Post a Comment