Friday, April 23, 2010

Motorul Ferrari este rasuflat

Oficialii Ferrari au identificat problema care a afectat motoarele monoposturilor de Formula 1, iar acum spera sa obtzina o derogare de la regulament, cu scopul de a putea modifica cele 10 motoare noi (cite 5 fiecare) pe care le mai au la dispozitzie Fernando Alonso shi Felipe Massa.

Italienii au descoperit ca valvele pneumatice nu retzin aerul la presiune constanta, procesul de represurizare fiind imposibil in timpul opririlor la standuri. Aceasta ar fi fost singura solutzie la indemina, deoarece toate motoarele folosite de echipele din Formula 1, sint sigilate de F.I.A., fiind imposibil shi neregulamentar ca inginerii sa faca vreo modificare in afara curselor.
In cazul in care un pilot foloseshte toarte cele 8 motoare avute la dispozitzie inainte de finalul sezonului, F.I.A. permite modificarea motoarele deja folosite, din acel moment considerindu-le ca shi noi, in timp ce pilotul este retrogradat automat cite 10 locuri pe grila de start pentru fiecare Mare Premiu disputat cu un motor "nou".

Situatzia este cu atit mai complicata cu cit Ferrari livreaza shi motoarele pentru BMW Sauber, Pedro de la Rosa shi Kamui Kobayashi avind inca la dispozitzie cite 6 motoare noi fiecare.

No comments:

Post a Comment